17 de juny 2022

COM FUNCIONEN LES JOGUINES

 TAGA sobre com funcionen les joguines. 


Hem iniciat aquest TAGA parlant de les nostres joguines preferides i comentant si necessiten energia per moure’s i quin tipus d’energia. També hem fet una entrevista a algú de la nostra família per saber amb quin tipus de joguins s’ho passaven bé.


1 Com funcionen les joguines 2n 

 A continuació, el primer que hem fet és jugar amb les joguines de corda Hem fet una hipòtesi de com creiem que eren per dins en un dibuix.


  2 Com funcionen les joguines 2n 

 Després hem experimentat amb les joguines de corda i sobre quina relació existeix entre el nombre de voltes que donem de corda i la distància que recorren. Hem anat als ordinadors i hem fet gràfiques amb les dades que havíem anotat.

  3 Com funcionen les joguines 2n 


 En equips cooperatius hem observat bé la joguina i comentat com funciona: què necessita per funcionar i quins moviments fa. I més tard, les hem obert per comprovar les nostres teories (obrir-les ens ha agradat molt).

  4 Com funcionen les joguines 


 A l’aula de ciències, hem analitzat detingudament com funcionen els engranatges. Si tots giren cap al mateix costat, si donen el mateix nombre de voltes en funció de la seva mida.

  5 Com funcionen les joguines 


 La bicicleta una màquina amb engranatges. La bicicleta és un transport que molts alumnes fan servir i hem reflexionat sobre que és una màquina amb engranatges i una cadena de transmissió.

  6 Com funcionen les joguines 


 Hem parlat sobre fonts d’energia i com nosaltres també podem ser una font d’energia.

  30 



 Per acabar, hem muntat una sessió de construcció de joguines amb l’ajut de famílies de les dues classes. Hem anat comprovant com es transformava l’energia en aquestes joguines. També hem parlat d’una màquina simple com la palanca. Tots ens ho hem passat molt bé.

  29